Het is inmiddels bij de meeste van mijn lezers wel bekend dat wij zelf ons brood bakken. Het is echt leuk om elke dag brood uit eigen oven te kunnen eten. Het bakken gaat ons ook best goed af. Zo hier en daar passen we wel wat basisrecepten aan naar hoe wij het lekkerder vinden. Beetje glutenpoeder erdoor, zodat de broodjes iets luchtiger worden en natuurlijk rijkelijk door de pitten en zaden gerold voordat ze de oven in verdwijnen. Af en toe lijkt het wel of de bakker zijn vrouw door het brood geslagen heeft, maar de smaak is er niet minder om.
De resultaten zijn soms best spannend, want mijn thuisoven komt natuurlijk niet in de buurt van een professionele versie. Maar een kruimel is ook brood toch? Ik ben best tevreden over mijn Ikea oventje die zich kranig houdt met al die baksessies die hij voor zijn kiezen krijgt.

Hoe dan ook… De keuze om zelf ons brood te gaan bakken een goede keus geweest.

Toch ben ik van mening, dat je jezelf altijd kan verbeteren. Nu zeg je misschien: Beter een half brood dan geen, maar ik wil gewoon nog meer over het hoe en wat rondom broodbakken, leren. Oké… Ik voel niet de behoefte om de opleiding te gaan volgen die mijn dochter volgt. Ik hoef namelijk geen volleerd zelfstandig werkend bakker te worden. Nee, gewoon iets meer kennis over thuis brood bakken, is voor mij leuk genoeg.

Ik begon met het afspeuren van het internet, op zoek naar recepten en ideeën. Tot mijn dochter zei: ‘Mam, we kunnen ons ook opgeven voor de cursus “handgemaakt brood: 1.” Dit is bij het Bakery Institute in Zaandam, waar zij in oktober de cursus “desserttaarten en gebak” gevolgd heeft. Na een kleine ontdekkingsreis op hun website, was ik verkocht. Hier leer je alles over het bakken van een basisbrood met zowel een machine, als met de hand. Aangezien het brood erin moet als de oven heet is, hebben wij ons meteen aangemeld. We boekte meteen een hotel voor de nacht. Op deze manier maken we er een gezellig moeder/dochter weekeind van. De mannen blijven thuis en hebben hun eigen plan getrokken. Zij gaan samen indoor skydiven, wat mij stiekem ook erg gaaf lijkt om te doen.

Het zullen twee zware dagen worden, maar ik zal er geen boterham minder om eten. Het komt vast goed allemaal. En nee… Dit was geen broodje aap verhaal!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]